Lördagens festligheter

Lördagen är bokad för alla Bosonas spelare och ledare. En gemensam dag med fotografering och internmatch.
På hemsidan finns information om detta för spelarna, här kommer lite ytterligare information om fotograferingen.

Det är dags för både juniorer och seniorer att ta lagfoto. För att det ska bli så bra som möjligt är det självklart bäst om alla kan vara där, så försök att komma till detta även om ni inte kan spela matchen. Skadade spelare också naturligtvis.
Jag tänkte, för att fotot ska bli så bra som möjligt att vi inte har några underställ på oss. Det blir absolut snyggast om ni visar lite kött. Det kommer inte vara speciellt kallt, och ni kommer överleva dessa minuter.
En snygg frisyr är inget måste, dock kommer massa brudar att se bilderna (kommer finnas på facebook) så för er egen skull vill jag att ni gör som Sean och klipper er innan. Smink kommer att finnas på plats, jag antar att bland annat Amir från seniorerna och någon mer från juniorerna kommer ha med sig detta, ni verkar väldigt måna om ert utseende.
Jag kommer att förbereda ganska mycket så allt detta kommer inte ta speciellt lång tid.

Efter allt detta är det dags för internmatch. På hemsidan finns lagen, som vanligt så kommer Seans lag att förlora. Vi vinnare kommer absolut inte att reta honom för detta resten av kvällen......

Har ni några frågor, hör av er i gästboken.

/ J

Forza Bosona!

Internmatch och hemskheter

Igår Lördag skulle FC Bosona spelat en träningmatch mot Utbynäs SK. Matchen blev dock framflyttad till Onsdag kväll och Bosona bestämde sig för att ta tillvara på tiden och spela en internmatch.

Två lag sattes ihop, förutsättningarna för en grym eftermiddag var perfekta med sol och plusgrader.
Några minuter in händer dock en hemsk olycka. Asmir Tahmaz tar emot bollen på mitten av planen. I vändningen fastnar han olyckligt i plastgräset och vänster knä hoppar ur led.
Ambulans tillkallas och de lyckas få knät på plats igen, efter att Asmir fått dubbla doser av morfin och lustgas.
Riktigt hemskt! Turen i oturen var iallafall att röntgenbilderna visade ett friskt knä där ingenting hade gått sönder eller skadats.
Tahmaz blir borta från fotbollen i ca 4-5 veckor, och vi önskar honom lycka till med rehaben.
Det ska dock nämnas att han trots smärtan lyckades lämna planen sjungandes. Hög på morfin skrek han ut flera ramsor som han idag skrattar gott åt.

Internmatchen fortsatte sedan där det röda laget tog en rättvis seger med 4 mål mot 1. Coach Grebovic gick av planen besviken då han naturligtvis tillhörde det förlorande laget.

Vid ett tillfälle samlades det gula laget för ett kort snack då Raad Amer sa följande:
-Darmin, lägg bollarna oftare på mig istället för framför, så att jag slipper springa..

Vi tackar Raad för ett gott skratt, som i övrigt stod för en mycket fin insats under matchen.

/ J
Forza Bosona!

Bosonanytt

Det va ett tag sen bloggen uppdaterades, det är vi väl medvetna om. Vi vill tacka våra tusentals trogna läsare för visat tålamod.

Vad har då hänt i Bosona under veckan? Undertecknad har inte kunnat delta på träningar under tiden som gått men jag har hållit mig uppdaterad via trovärdiga källor.
Försäsongen fortsätter, man gör allt för att pricka den slutgiltiga formen och när det snart börjar lida mot sitt slut gäller det att finslipa på detaljerna.
Det återstår inte många träningar och matcher innan säsongen är drar igång och då gäller det att ha testat spelare, positioner och taktiken. Det kommer Bosona säkerligen ha gjort fram tills dess.

Imorgon väntar en träningsmatch mot Utbynäs SK. Flera av Bosonas unga spelare har historia i Utbynäs ungdomslag. En fin förening med ett duktigt a-lag i Div. 5.
Bosona hade igår en tuff träning där man jobbade mycket på kondition, uthållighet och snabbhet. Detta, kombinerat med ett taggat lag på Bläsebovallen kommer bli en tuff utmaning för rutinerade Utbynäs.
Vi hoppas som vanligt på en underhållande match.


Slutligen vill vi på bloggen gratulera vår egen Johnny Castle, Tommy "Tommyslav" Lundqvist för en väl genomförd danstävling. Vi bjuder här på några bilder.




/ J

Forza Bosona!

Bosona matchar..

Stormen av matcher fortsatte idag för Bosona. Det var som vi tidigare nämnt BK Wobbler som hälsade på oss på Bläsebovallen. Matchen slutade 3-1 till Bosonas fördel, man kontrollerade matchen från början till slut och kunde även fått in 2-3 bollar till. En komplett matchrapport kommer på hemsidan i dagarna.

Haris Memisevic fick förvånat nog spela i tröja nr 11, en tröja som vanligtvis tillhör anfallaren Sean Grebovic.
Många tror att detta var ett fult knep av Sean som kämpar för att behålla sin plats i den tuffa konkurrensen, låt oss förklara varför....
Sean har öst in mål de två föregående säsongerna. Han har vunnit skytteligan och är väldigt mån om att statistiken följs upp när han har hittat målet. Detta ska han självklart han en stor eloge för. Men (det finns alltid ett men), något som många inte vet är att Sean även leder en annan liga, "målchansmissarligan". Enkelt sagt, han missar väldigt många målchanser innan en eller två sitter.
Uppföljningen utav statistik är ett genidrag utav herr Grebovic då många stirrar sig blinda på de något imponerande siffrorna.
Under dessa två säsonger har vi försökt komma underfund med vad det kan bero på att han bränner såpass mycket målchanser. Nu har han tydligen själv gjort ett försök med tröja nr 11, med ett mer eller mindre lyckat resultat.
Den annars väldigt målfarliga Haris brännde även han ett par lägen idag. Vi antar att han får behålla nr 11 för Sean..

Nu blir det en utekväll med öl och gott sällskap, vi önskar Sean en trevlig hemmakväll då han inte får följa med för frugan...

/ J

P.S Förlåt Sean för att det blev mycket om dig idag, men du är ett lätt offer hahahah

Forza Bosona!

Bosona prickar formen

Det sägs att match är den bästa träningen, någonting som Coach Team Kurbasic/Grebovic är väl medvedna om. Man har bokat in fyra träningsmatcher på två veckor.
Nyförvärv matchas, juniorspelare testas och man försöker hitta formen.

Igår (torsdag) spelades den första av de fyra matcherna på Bläsebovallen. För motstånden stod Div. 4. laget FK Kozara. Matchen slutade 2-0 till Kozaras fördel men Bosona bjöd på ett bra motstånd och stundtals väldigt fint spel.

Nyförvärven Denis Delic, Haris Memisevic och juniorspelaren Mensur Lagumdzija gjorde sin debut för FC Bosona och samtliga gjorde imponerande insatser. Dessa spelare kommer att bidra med väldigt mycket till klubben.


Redan imorgon (lördag) väntar nästa match. Det är våra vänner från Div. 7 BK Wobbler som står för motståndet.
Wobbler lyckades välförtjänt kvala sig upp till Div. 6 förra säsongen.
De matcher som Wobbler och Bosona har drabbat samman har visat sig bli enormt underhållande och tuffa matcher med högt tempo i 90 minuter.
Vi får hoppas på en liknande tillställning imorgon.

Till matchen kommer Bosona med ett blandat lag. Några spelare gör sin första match för iår, andra kommer säkerligen att testas på olika positioner.

Betim Bajrami (oklart om han är släkt med landslagsspelaren Emir Bajrami), ett nyförvärv i Bosonas backlinje gör sin första match. En snabb, stark och stabil mittback.
Med sina 195cm kommer han bilda ett, om inte annat, grymt långt mittlås tillsammans med 193cm långa Jasmin Hrvat.

Vi kommer att komma med fler nyheter under morgondagen, håll er uppdaterade.

/ J

Forza Bosona!
RSS 2.0