Bosona skriver historia

Det är inte ofta man tänker på det men sanningen är att för varje träning, varje mål, varje vinst och förlust skriver vi historia. FcB har skapat sig ett rykte, en stolthet sedan starten. Vi här på bloggen är oerhört stolta över att kunna skriva om detta vackra lag. Jag tror inte att någon hade kunnat gissa hur det skulle gå för FcB. Men sanningen är den att vi är kvar och vi växer för varje dag som går. Sedan 2008 har vi tagit oss upp från div.8 till div.6 där vi tog vår första liga titel i div.7. Vi har spelat ett antal turneringar och spridit vårt vackra namn runt över Sverige. Sedan får vi inte glömma Silvermedaljen i den prestigefulla turneringen tomtecup. Med en låg medelålder i laget har vi med blod,svett och (några) tårar nått höga höjder och vi stiger fortfarande.

Med det nya året 2011 följde något otroligt vacker med: FcB:s första Juniorlag. Detta betyder att vi har tagit första steget mot odödlighet. Det betyder att vi är påväg mot att bli en evighetsmaskin som kommer att kämpa för denna vackra klub i evigheter.

Det är något att tänka på!


/N

Forza Bosona!

Bloggen tycker till!

Vi här på bloggen tycker att det är dags att ta upp ett seriöst ämne. Eftersom att FcB är ute på en hel del turneringar utanför göteborg samt är på en del lagfester, tycker vi här på bloggen att det är dags att hjälpa till. Det må vara sant att Bosona jobbar som ett lag på plan. Där alla springer för varandra disciplinerat och taktiskt i 95min. Men allting försvinner när vi festar. Tendenser av detta märks t.o.m. ibland på plan. Jag ska inte nämna några namn (Sean) men varför tror ni en viss spelare gjorde c.a 30 mål förra säsongen? Jo, därför att han inte tycker om att passa.

Då det går så bra för oss här i bloggen vid varje lagfest tänkte vi börja "passa".

I detta inlägg ska vi bara gå igenom en enkel grundstomme nämligen: Wingman!
Det betyder att man ska jobba två och två under kvällen med den enkla principen press och understöd. Genom att täcka av ytor hjälper man varandra att enklare få med sig någon hem.
Om du känner dig osäker över vem av grabbarna du ska använda som Wingman bör du tänka på dina egenskaper på plan. Då de även representerar dig utanför, d.v.s ska du välja någon som kompletterar dig. Är du snabb väljer du Eldin, är du lång väljer du Stanko, är du uppenbar väljer du Ermin osv.

Hoppas att ni har lärt er något!


Vi dör tillsammans!

/N
Forza Bosona!

Dirty Dancing

FC Bosona består till stor del av unga talangfulla spelare. En av dessa är Tommy 'Tommyslav' Lundqvist.
Förra säsongen var han en av Bosonas absolut viktigaste spelare. Med sin snabbhet och teknik skapar han oro i alla försvar. Under sin tid i Bosona har han utvecklats enormt och för detta fick han även priset Årets Komet 2010.

Något som alla inte vet är att Tommy är en stjärna även på andra planer än fotbollsplanen.
Han är nämnligen en fantastiskt duktig dansare.
Enligt källor har Tommy vunnit flera rikstäckande tävlingar och även varit utomlands och tävlat.
Samba, salsa, cha cha...Tommy behärskar det mesta.

Detta tror vi är hemligheten bakom hans kvicka fötter och trimmade kroppsbyggnad.



/J

Forza Bosona!

Träning med juniorer

Ännu en utomhusträning. Denna gången deltog även våra nya juniorer så att de får känna på lite seniorfotboll. Det var väldigt kul att se och de flesta gav 100%, det är dessa som kommer att utvecklas mest.
Med tanke på B-lags-, och förhoppningsvis även A-lags-matcherna som juniorerna kommer spela är dessa träningen mycket viktiga. Det är som sagt ganska stor skillnad på junior- och seniorfotboll.
Nästa träning får det smälla lite hårdare.


Vi har fått in väldigt många önskemål om annonsering av vinnaren utav bowlingturneringen. Vi hade självklart tänkt publicera vinnare men valde att spara detta för spänningens skull.

Vinnaren stod för en enastående bedrift, där han trots hårt motstånd i finalgruppen lyckades knipa förstaplatsen.
Med en livsfarlig högerhand och känsla ända ut i fingertopparna strikade han sig förbi spelare som Ermin Aganovic, Darmin Muslimovic och Asmir Tahmaz. Vinstsiffran slutade på fantastiska 398 poäng!

Stort grattis till


Almedin Babacic



/J

Forza Bosona!

Årets första

Gårdagens träning innebär FcBs första utomhusträning iår. Därmed är försäsongen igång på riktigt. De nya tränarna Sean Grebovic och Damir Kurbasic la upp en väldigt krävande träning både fysiskt och tekniskt. Någonting som är signifikativt för FcB är att man kräver 150% av spelarna varje träning och igår var inget undantag.

I slutet av träningen redovisades resultatet av lagets röstning gällande val av Lagkapten samt spelarråd:

Lagkaten:

Tin Vukusic fick förtroendet av laget och fortsätter som lagkaten.
Elvedin Delibasic utsågs till Vice lagkapten.
Jasmin Hrvat utsågs till Vice Vice lagkapten.

Spelarrådet:

Elvedin Delibasic
Amir Hadzic
Nima Ahmadyan
Jasmin Hrvat


/ N



Forza Bosona!

Bowling och utomhusträning

Lördagkvällen spenderade Bosona med bowling och öl. Självklart skulle hela kvällen vara en tävling men något resultat har vi på bloggen inte tillgänligt för tillfället.
Rykten säger dock att Ermin 'Kaká' Aganovic hade sex strikes efter varandra, en väldigt imponerande bedrift.
Dessutom har vi på bloggen fått uppgifter om att Sean Grebovic blev totalt dominerad utav Jasmin Hrvat, något som ingen rynkar på pannan åt.
Det ska även nämnas att årets unga nyförvärv Dzani Hodovic slutade på en solklar sistaplats och får hämta vatten resten utav säsongen.


Ikväll gör FC Bosona sin första utomhusträning för 2011. De flesta är väldigt taggade trots det tråkiga vädret men håller sig regnet borta ska det bli ett härligt pass, i plusgrader trots allt. Nu börjar allvaret...




/ J

Forza Bosona!

I brist på annat

Nu har den tidiga delen av försäsongen dragit igång för Bosona. Fysträningen i Torsdags gav en försmak på vad som komma skall under de närmsta två månaderna.
Även noterbart att de nya tränarna Sean och Damir inte deltog i träningen, då båda två (läs Sean) kanske behöver det som mest.
Vi ser inte fram emot tiden, men kommer göra det absolut bästa vi kan utav den.

Ikväll drar Bosona ut på stan. Vi börjar kvällen med bowling och drar vidare sen. Vi får bara hoppas att Sean kan vara med oss längre än till 21.30. Bloggarna har tagit på sig ansvaret att ringa hans fru och be om att han ska få umgås med oss ikväll..

Mothers, lock up your daughters. Daughters, lock up your mothers.

/ J

Forza Bosona!

Löften

Som vi nämnde i föregående inlägg så kommer FC Bosona göra allt man kan för att vinna serien, dock krävs det att alla spelare lyfter sig en nivå och att man förbättras på alla punkter.

En del spelare har gått så långt att man lovat stora förbättringar jämfört med föregående år:

Den stora målskytten Sean Grebovic har lovat att 2011 sätta minst 50% av sina målchanser. (En förbättring med ca 30%)

Den supersnabba anfallaren Amir Hadzic säger att han 2011 ska göra minst lika många mål som mittbacken Jasmin Hrvat.

Skadedrabbade Eldin Talic ska tillsammans med Amir göra minst lika många mål som Sean.

Vår talangfulle ytterback Nima Ahmadyan ska ta av sig kjolarna.

En av lagets tekniker Ermin 'Kaká' Aganovic ska vinna iallafall en nickduell.

Tommy 'Tommyslav' Lundqvist har lovat att försöka spela fotboll lika mycket som han dansar salsa och chá chá.

Darmin Muslimovic har sagt att han inte ska ta några straffar i år.



Om  dessa nyckelspelare lovar att hålla sina löften kan Bosona gå mycket långt i år.

/ J

Forza Bosona!

Mål och visioner

FC Bosona är en klubb som alltid har satsat på att vinna allt man kan. Laget i sig består av envisa vinnarskallar som hatar att förlora.
Det är just den här inställningen som byggt upp den fantastiska moralen som man visade upp förra säsongen när man vände och vann match efter match. Detta har tagit Bosona till Division 6.
Jämfört med tidigare säsonger kommer det bli väldigt tufft. Det är en stor skillnad mellan divisionerna och det finns många bra lag som kommer att kämpa om segern.
Självklart kommer Bosona göra allt man kan för att vinna varje match, men i klubbens långsiktiga mål står det att man vill vara en division 5 klubb till säsongen 2012. Det vill säga, man är lite realistisk och det är inte hela världen om man inte skulle vinna serien i år.

Räkna dock med att Bosona, som vanligt, kommer vara mycket jobbiga att möta och man kommer gå för seger i varje match.

/ J

Forza Bosona!

Försäsongen - The beginning

Igår startade 2011 officiellt för FC Bosona. Ett möte hölls där bland annat de nya tränarna presenterades och man gick igenom mål och visioner för säsongen 2011.

Som tidigare känt kliver Darmin Muslimovic ner som huvudtränare för FC Bosona. Klubben har under november och december sökt efter en lämplig ersättare, dock utan resultat.
Det har ryktats fram och tillbaka om vem som ska ta över och igår blev det officiellt att Sean Grebovic och Damir Kurbasic tar över ansvaret.
Sean och Damir har tidigare spelar för klubben och kommer även göra det i år. Med en enorm rutin och kunskap kommer med all sannolikhet de att leda klubben till fler framgångar.

Det nyaste tillskottet i föreningen är juniorverksamheten. Juniorerna kommer utöver sin serie spela med B-laget för att utvecklas ytterliggare och förhoppningsvis ta klivet upp till A-laget i framtiden.
Detta är ett stort steg för Bosona som strävar efter att bli en stor föreningen med ungdomsverksamheten som kärna.

Vi ser fram emot säsongen och hoppas att Bosona kan upprepa fjolårets framgångar.

I nästa inlägg kommer vi att gå igenom målet och visionerna för klubben 2011. Håll utkik!

/ J

Forza Bosona!

Tomtecup 2010/2011

FC Bosona ställde upp med två lag i Tomtecup 2010/2011. Det blev inte lika stor succé som förra året då man tog sig till final. Dock tog sig båda lagen vidare från första gruppspelet samt att ett av lagen gick till kvartsfinal.
Detta är trots allt en stor bedrift.
Spelmässigt är FC Bosona nöjda, det enda som fattades för att upprepa förra upplagan var kylan framför mål.

Vi sörjer dock inte detta utan har viktigare saker att tänka på, nämnligen Div 6.
Uppladdningen har redan börjat!

Här kommer lite bilder från det första gruppspelet. Klicka på de för större format.




/ J

Forza Bosona!

Back on track!

Vi har sagt det förr, vi har lovat massor, vi har skjutit upp det och vi har svikit våra läsare. Detta är historia!

Nu blickar vi framåt och kan meddela att FCBosona.blogg.se är tillbaka, denna gången för gott.
Vi är snyggare, starkare och framförallt motiverade och vi är här för att ge er den minst objektiva inblicken i Div.6.

Vi kommer att bjuda på skvaller, insideinformation och exklusiva intervjuer från mestadels FC Bosona.

Spara oss i era favoriter och håll er uppdaterade.

/ J

Forza Bosona!
RSS 2.0